IMG 20220407 WA0008Gevraagd: Vrijwilligers voor hand- en spandiensten

Het Erfgoedcentrum Zutphen en het Stedelijk Museum Zutphen houden in dit Hanzejaar een tentoonstelling in het museum én kleine satelliettentoonstellingen, verspreid over de stad: in vijf historische gebouwen komt tegelijkertijd een tentoonstellingsmeubel te staan. En daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken. We zoeken handige vrijwilligers die, in teamverband, hand- en spandiensten willen verrichten rondom het opzetten en afbreken van de kleine tentoonstellingen.

Wat ga je doen?

- Je bent beschikbaar in week 22 (dagen en tijden in overleg).
- Je haalt samen met de anderen het materiaal op uit de opslag in Zutphen.
- Samen laden jullie de bus zorgvuldig in bij de opslag en laadt die weer uit op de tentoonstellingslocaties.
- Op vijf locaties een paneel opzetten in week 22 en andere hand- en spandiensten.
- In januari 2024 de tentoonstellingsmeubels weer ontmantelen en terugbrengen naar de opslag.
- Je kunt ook meehelpen met de op- en afbouw van de reizende Mobiele ErfgoedTentoonstelling. In mei is de planning hiervoor bekend. Waarschijnlijk verhuist de tentoonstelling 3 of 4 keer naar verzorgingshuizen en buurthuizen in Zutphen en Warnsveld. Meer informatie hierover vind je hier.

Voor het transport huurt het Erfgoedcentrum Zutphen een bus. Het zou heel praktisch zijn als enkele vrijwilligers ook in het bezit van een rijbewijs zijn en in die gehuurde bus durven te rijden.

Wat bieden we?

Het Erfgoedcentrum Zutphen heeft gepassioneerde en kundige mensen die werken in een inspirerende omgeving. We zijn ervaren met vrijwilligerswerk en weten wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Je telt als vrijwilliger mee in onze organisatie en wordt lid van een team met alles wat daar bij hoort. Daarnaast luisteren we graag naar ideeën om het Erfgoedcentrum Zutphen te blijven verbeteren en vernieuwen.
- Je wordt vrijwilliger bij het Erfgoedcentrum Zutphen, onderdeel van de gemeente. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst;
- Een VOG is verplicht (maar kost je niets);
- Je krijgt uitnodigingen voor bijeenkomsten.

Lijkt het je leuk om hiemee aan de slag te gaan. Voor meer informatie of meteen aanmelden als vrijwilliger kun je terecht bij Fiona de Heus van het Erfgoedcentrum Zutphen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..