Lintje voor Ton Zuethof

Geke Hop feliciteert Ton Zuethof met lintjeTijdens de jaarlijkse lintjesregen ontvingen vijf inwoners van de gemeente, onder wie Ton Zuethof een Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Wimar Jaeger tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Buitensociëteit in de Hanzehof. "Met veel plezier heb ik deze vijf mensen vandaag verrast met het bijzondere nieuws dat zij een lintje krijgen. Wat een schat aan jaren, ervaring en enthousiasme voor het vrijwilligerschap was hier bij elkaar. Zoveel toewijding voor de samenleving, ik neem mijn petje er voor af. Daarom, ook namens het hele college de hartelijke felicitaties op deze mooie dag met deze Koninklijke onderscheiding!" sprak de burgemeester.

Tijdens de eerstvolgende ontmoeting met Ton Zuethof feliciteerde erfgoedmanager Geke Hop hem ook namens alle collega's. Ton is een graag geziene gast op het Erfgoedcentrum Zutphen. Sinds twee jaar is hij actief als vrijwilliger voor de monumentengidsen van het Gilde Zutphen. Zij zorgen voor gastheren en -vrouwen die onze monumenten helpen open te stellen. Maar daarvoor kenden we Ton ook al als vrijwilliger voor de Twaalf Apostelen Parochie. Hij zet zich daar in voor onder meer het onderhoud en de restauratie van de kerk. Toen we in 2017 de toren restaureerden en een publiekssteiger plaatsten ontving hij samen met andere vrijwilligers enthousiast de horden bezoekers waaronder zo'n 1.500 scholieren.

Daarnaast is Ton ook betrokken bij andere initatieven, zoals Scoutinggroep Sint Joris (al sinds 1968), Techniekplatform Zutphen (sinds 2010) en ook al tien jaar bij de Dierenbescherming.