Nieuw Tijdschrift Zutphen

Tijdschrift Zutphen omslagZ2023 2De Drogenap staat er mooi op, op de voorkant van het deze maand verschenen nummer van tijdschrift Zutphen, het tijdschrift van de Historische Vereniging Zutphen. Ook zonder spits en met het raadsel hoe je door de bijbehorende poort kunt, kan het niet missen. Zelfs als de Drogenap in de steigers staat, blijft het onmiskenbaar een stukje Zutphense historie. De spits ervan -in al zijn verschijningsvormen alleen al- is een verhaal waard. En dat verhaal staat in dit nummer.
Het is weer een barstensvol nummer. Behalve die spits gaat het van de jacht op mensen, althans arme mensen, via rijtuigmakers tot zingende sociaaldemocraten. En vergeet Harry Crerar niet. Harry wie? De generaal van het Canadese leger dat ons indertijd bevrijd heeft. Een heel ander mens was Marinus van Dodewaard; ook hij krijgt hier een monumentje. Uiteraard zijn er de problemen en nieuwtjes van 1973 en de Signaleringen. Kortom, lezen dat blad.


Het tijdschrift is voor niet-leden van de Historische Vereniging Zutphen voor 6,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandels en bij het Regionaal Archief, Spiegelstraat 13.