Zutphense Pracht in teken van De Hanze

2023 05 26 ZP23 Cover witWat hebben de beroemde royaltyfotograaf Bernard Rübsamen, Harm Edens, Hanzekenner prof. dr. Hanno Brand en uurwerkrestaurateur Melchert Spaander met elkaar te maken? Ze staan allemaal in de nieuwste editie van Zutphense Pracht. Het erfgoedmagazine staat dit keer vrijwel geheel in het teken van de Hanze. De nieuwste editie ligt nu in de boekhandels.

In 2023 vieren we in Zutphen samen met acht andere Hanzesteden de Hanze. In de nieuwe Zutphense Pracht vertelt expert prof. dr. Hanno Brand wat het nou eigenlijk is, die Hanze. Bouwhistoricus Jeroen Krijnen gaat in de stad op zoek naar typische Hanzepanden en stadsarcheoloog Michel Groothedde laat typische voorwerpen uit de Hanzetijd zien.

Regionaal Archief Zutphen

In deze bijzondere editie laten ook extra veel bewoners de lezers meekijken in hun historische woonhuis. Een van hen is uurwerkrestaurateur Melchert Spaander die met zijn partner in De Munt uit 1354 woont, een pand gebouwd door een rijke Hanzekoopman. En voor ons extra bijzonder: de redactie keek ook binnen bij ons in het Regionaal Archief Zutphen aan de Spiegelstraat.

Zutphense Pracht nummer 23 is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen, bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld voor 7,95 euro. Ook is het verkrijgbaar bij Musea Zutphen en de Walburgiskerk.