Met Drogenap door Zutphen

640x640 16664223"Met Drogenap door Zutphen" is een interactieve wandeling voor bezoekers en inwoners van de stad. Iedereen kan de wandeling eenvoudig downloaden op het platform IZI-travel. Op basis van audiofragmenten, foto’s en informatieve teksten worden de wandelaars langs verschillende bezienswaardigheden geleid en leren ze Zutphen kennen. De constructie van de wandeling maakt deel uit van een project van het Belgische podcastplatform Mysterieus België, dat deze zomer in het kader van haar vakantieaflevering twee mysterieuze Zutphense stadslegendes centraal stelt. Speciaal daarvoor interviewde een reporter ter plaatse onze Zutphense stadsarcheoloog Michel Groothedde.

Patrick Bernauw krijgt een mysterieuze e-mail uit Nederland, met enkele tips rond verhalen verbonden aan het stadje Zutphen. Zo zouden de pootafdrukken van de duivel zichtbaar zijn in de middeleeuwse vloer van de bibliotheek de Librije. En zo zou slechts één persoon het enorme bloedbad overleefd hebben, dat de Spanjaarden in 1572 aanrichtten in Zutphen. Hij verstopte zich in een grote kastanjeboom, waarnaar de steen verwijst in de gevel van een monumentaal pand aan de Korte Hofstraat. Maar waar houdt de geschiedenis op en begint de legende? 

Patrick stuurt zijn Nederlandse kompaan Antoine Derksen op pad om de feiten van de fictie te scheiden. Hij doet op zijn beurt een beroep op een verslaggever van RTV Apeldoorn, Niels Zintel, en op archeoloog Michel Groothedde. Het resultaat is een zomeraflevering die onze Belgische luisteraars meeneemt naar het oude Hanzestadje Zutphen. 

Download hier de podcast en de IZI-travel wandelroute zodat u de verhalen ter plaatse kunt beleven, met de smartphone in de aanslag:

> Download de wandeling

> Download de podcast