De Vrolijke Canon van Zutphen van 1350 tot 1700

Vrolijke Canon van ZutphenHet tweede deel van De Vrolijke Canon van Zutphen is nu te koop. Archeoloog Davy Kastelein schetst in dit nieuwe deel een levendig beeld van de geschiedenis van Zutphen van plusminus 1350 tot ongeveer 1700. De illustraties zijn wederom van de hand van Derk-Jan Rouwenhorst, die wekelijks de cartoons van Gert & Tess verzorgt voor Contact.

Deel 1 gaat over de eerste bewoners van Zutphen tot halverwege de veertiende eeuw. De Vrolijke Canon van Zutphen - deel 2 pakt de draad op bij het jaar 1348 waarin de stad wordt geteisterd door de Zwarte Dood. Onderwerpen die verder aan bod komen zijn de gilden, de intocht van Karel de Stoute, De Slag bij Warnsveld, de Eerste Berkelcompagnie, de rol van Zutphen in de Hanze en nog veel meer. In totaal worden zeventien momenten tussen 1350 en 1700 uit de geschiedenis kort beschreven en aangevuld met cartoons, kaartjes, historisch beeldmateriaal en bijzondere archeologische vondsten. Bovendien staan er veel nieuwe en verrassende feiten en weetjes in die niet eerder zijn verschenen in publieksuitgaven.

De erfgoedpartners van het Erfgoedcentrum Zutphen hebben ook een rol geleverd in de totstandkoming: voor deel 2 is geput uit het eindeloze archief van de archeologische dienst van de gemeente Zutphen en is het nodige beeldmateriaal aangeleverd door het Erfgoedcentrum Zutphen en het Stedelijk Museum Zutphen. Het boek wordt uitgegeven door Achterhoek Uitgevers.

De Vrolijke Canon van Zutphen - deel 2 (1350-1700) is voor € 16,95 te koop in de boekhandel, bij Musea Zutphen en de Walburgiskerk.