Laat je (erfgoed) zien met de MET!

Onze regio herbergt veel erfgoedschatten en die willen we graag laten zien. Niet alle inwoners, zoals (kwetsbare) ouderen, zijn in de gelegenheid de vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken. Toch willen erfgoedorganisaties geregeld een thema belichten en ook hen bereiken. Daarvoor hebben we nu de Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) ontwikkeld!

De MET is een combinatie van elementen waarmee erfgoedorganisaties heel gemakkelijk zelf een expositie in elkaar zetten, die je op binnenlocaties kunt laten zien. In een verzorgingshuis of een publieke ruimte bijvoorbeeld. Het staat elke erfgoedorganisatie in de gemeenten Lochem en Zutphen vrij de MET in te zetten! Lees snel verder hoe het werkt.

Lochem en Zutphen willen erfgoed toegankelijker maken en dichter bij de inwoners brengen. Met subsidie is nu een praktische, makkelijk inzetbare én aantrekkelijke manier gevonden: een modulair systeem van elementen waarmee eenvoudig tentoonstellingen ingericht kunnen worden.

De elementen zijn in verschillende samenstellingen te gebruiken. Ze bieden de mogelijkheid om zowel objecten als documenten, fysiek en met beeldschermen, te presenteren.

Beschikbaar

Alle erfgoedorganisaties in Lochem en Zutphen zijn van harte uitgenodigd om de MET in te zetten. Op dit moment draaien we proef met de MET.
Bij de MET verschijnt ook een handleiding met instructies, voor zowel de technische kant als tips om tentoonstellingen samen te stellen en te promoten. Deze handleiding staat hier (wordt de komende tijd nog verder aangevuld).

Partners

Aan de ontwikkeling van de Mobiele ErfgoedTentoonstellingen werken mee:
 

 

Organisatie en realisatie

Muzehof Centrum voor Kunsten is projectleider. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door gemeenten Lochem en Zutphen, het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie en de provincie Gelderland. De MET is ontworpen door Kunstconstructie.

Wordt vervolgd...

Blijf op de hoogte via de MET-nieuwsbrief. Hier aanmelden.

Heeft u vragen? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Logobalk